Maandag verslag

Dagverslag maandag 7 augustus

Vol spanning en enthousiasme stonden de kinderen vanochtend klaar. Voor sommigen is het gesneden koek, voor anderen is alles totaal nieuw.
De dag kon alleen niet beginnen zonder warming up, dus die werd verzorgd door Upstairs dance & fit. Toen alle lichaamsdelen  wakker gedanst en opgewarmd waren, was het tijd voor de spelletjes.
Bij ieder onderdeel zijn twee groepen tegelijk, zodat het echte race werd.

Een nieuw spel was ‘matten met je matties’. Op twee matten moest de hele groep tegelijk naar de overkant komen. Goed samenwerken en snelheid was hier erg belangrijk.
De klassiekers waren ook aanwezig, bijvoorbeeld het zakkenlopen, de skippybal, eendjes vissen en de hindernisbaan. Ook ging elke groep weer traditiegetrouw op de foto.

Toen de helft van de spelletjes erop zat, was het tijd voor de lunchpauze. Iedereen kreeg een pannenkoek en daarna kreeg ook iedereen soep. Iedereen kon nu uitrusten en zich klaar maken voor de tweede helft. Ondertussen werd iedereen vermaakt met de muziek en werd er veel gedanst.
De tweede helft ging van start en iedereen deed weer zijn uiterste best om er het beste en het leukste van te maken. De tijd vloog voorbij met het heerlijke zonnetje boven ons.
Toen alle spelletjes gespeeld waren, werd alles gelijk netjes opgeruimd en werd de dag afgesloten met nog wat huishoudelijke mededelingen.
Terug bij de fietsen kon iedereen zien of zijn fiets was goed gekeurd. Voldaan en uitgeput vertrokken alle deelnemers naar huis. Op de uitslag van de scores van vandaag moesten ze nog een nachtje wachten.  

Team Bloenenjungle

Dinsdag verslag

Verslag van dinsdag 8 augustus  - door groep 17 Foodshop Lifeline

Na de eerste speldag op maandag was iedereen benieuwd op welke plek we zouden staan. De competitie was begonnen.

We hoopten op een plek bij de eerste tien, maar wat bleek ….. we stonden 1e!!!! Dat hadden we niet verwacht. Wat aarzelend gingen we naar voren. Het moest nog even doordringen. Kjeld trok het lootje met de groene trui en de rest kreeg een groen lintje opgespeld. Wat een goede start!

Hierna stapten we op onze fietsen voor de eerste tourdag met bestemming Binnenmaas. We fietsen erg netjes en het was heel gezellig onderweg, al regende het wel een beetje. Maar bij aankomst in Binnenmaas was het droog toen we het glijbanenspel gingen doen. Iedereen keek er vol verwachting naar uit, want vorig jaar zijn we er vanwege het zeer slechte weer niet heen geweest en het jaar daarvoor was het te warm en waren en teveel mensen om het bad vrij te maken voor ons en was er een alternatief spel. Voor de meesten was dit dus de eerste keer dat ze dit (volgens velen) leukste spel van 3x2 mochten gaan doen.
Eerst moesten de leidsters van de witte glijbanen, toen ging Nina van de blauwe glijbaan en daarna de rest van de groep van de brede glijbaan. Cas, Flip en Mandy waren al snel bij de finish, maar nummer 4 duurde net iets te lang voor een snelle tijd.

Nadat we soep hadden gegeten en onze tassen hadden ingepakt, vertrokken we vanuit Binnenmaas weer voor de terugtocht naar Ridderkerk. We hoorden dat het na de tunnel stortte van de regen, dus trok iedereen zijn regenpak vast aan. En inderdaad het regende zo hard dat we geen rust hadden, maar rechtstreeks doorgefietst zijn naar het sportpark. Aangekomen op het sportpark kregen we nog wat te drinken en moesten we snel de postzakken leeg maken en mochten we snel vertrekken, want het ging steeds harder regenen.

Ondanks de regen was het een hele leuke en gezellige dag, ook het lopen door de tunnel was erg leuk. We zijn benieuwd op welke plek we morgen staan!

Groetjes van groep 17

Mandy, Demi, Michelle, Megan, Nina, Kjeld, Cas, Flip en de leidsters Anouschka en Ingrid

Woensdag verslag

Vanmorgen kwamen we allemaal weer fris en fruitig aan in het Reyerpark. We hoopten op mooi weer en een goede uitslag van gister. Een top 10 uitslag zou ons heel blij maken. Helaas waren we 12de. Vandaag gaan we voor een plaats in de top 10. Na een korte fietstocht kwamen we aan bij de theetuin. Al snel mochten we beginnen aan de verkeerstest. Omdat iedereen zo goed in de praktijk kan fietsen, was de theorie ook een eitje. Gelijk na de toets rende de kinderen naar de snoeptent om wat lekkers te halen, alweer. Het volgende spel waar we ons best voor gingen doen was bowlen. Wij, als leiding, mochten dit keer ook meedoen. We hadden uiteindelijk 216 punten behaald, een goed gevoel. Toen de schoenen weer aan, en op naar de puzzel. Deze ging redelijk, en met goede samenwerking hebben onze kinderen een goede tijd neergezet. Na al deze activiteiten was het tijd om naar de fakkel te gaan. Hier konden we niet wachten om aan de aquarun te beginnen. 8 kinderen moesten zo snel mogelijk over de aquarun heen gaan. Na wat andere teams te hebben geobserveerd, maakten we onze tactiek: snel, en niet vallen. Dit ging precies volgens plan. Na het spel gingen de kinderen nog lekker zwemmen en genieten van het mooie weer. Oh, en ook nog langs de snoepkraam, alweer. Snel omgekleed, en terug naar de fietsen waar we gezellig hebben gedanst. Iedereen was best wel moe, maar toch nog even een uurtje fietsen. Gelukkig was het lekker weer. Toen we terugkwamen, gingen we voldaan naar huis. Niet wetend dat we vandaag gewoon eerste waren geworden.

Groetjes,

Groep 26, Bas Booij schilderwerken.

Leiders: Lieke en Frank met Emma, Dafne, Daniel, Anouk, Naomi, Luuk, Jelmer en Fiona.

Vrijdag verslag

Goedenavond,

Bij deze het verslag van vrijdag 11 augustus!

De spanning steeg bij groep 21 tijdens het oplezen van het dagklassement! Na de bekendmaking dat wij de quiz hadden gewonnen, kon het zomaar zijn dat we hoog zouden eindigen. En wel...als eerste! Een beter verjaardagscadeau kon Lucas zich niet wensen!

Voorop in de karavaan vertrokken we naar zwembad de hoge devel in Zwijndrecht. Met een prima zonnetje werd het pionwaterbalspel gespeeld. Er moest snel worden gezwommen, maar ook goed worden samengewerkt. Morgen zullen we horen hoe dit is gegaan...spannend toch elke keer weer!

Fruitige groetjes van team Van Gelder 

Zaterdag verslag

3x2 2017

Dagverslag

Zaterdag 12 augVanmorgen was iedereen weer op tijd op het Reyerpark .

Zoals elk jaar op de laatste dag van 3x2 kwam iedereen op haar of zijn versierde fiets .

De versierde fietsen werden bekeken door een onafhankelijke jury en door een kind van 11 jaar uit elke groep , om te beslissen welke groep hun fiets het mooiste versierd had .

De uitslag van dit klassement wordt dan tijdens de finale in de fakkel bekend gemaakt .

Terwijl de jury en de kids bezig waren werd de rest van de 3x2 familie op een ander gedeelte van het reyerpark bezig gehouden met de muziek van hightone licht en geluid die ook dit jaar weer mee zou rijden in de karavaan..

De hele installatie stond opgebouwd op een wagen van Groeneboom transport .

Nadat de jury en de kids klaar waren met hun taak vond de dagopening plaats..

Uiteraard maakte de jury ook de dag winnaar van gisteren bekend.

Dus onze felicitaties voor R&R hoveniers die de groene trui in ontvangst mochten nemen.

Daarna gingen we naar de fietsen voor het ere rondje door ridderkerk .

Helaas wilde het weer niet mee werken , maar dat mocht de pret niet drukken .

Weer of geen weer we gaan rijden , het 3x2 lied zegt het al "voor ons altijd mooi weer ".

Met de wagen van Groeneboom en high tone licht en geluid voorop vertrok de karavaan voor het ererondje .

Via Slikkerveer ging het richting Bolnes , waar we een korte rust hadden .

Na deze rust ging het via Ridderkerk centrum en Ridderkerk-West richting Drievliet .

Intussen had iedereen zoveel regen op hun hoofd gehad , dat er door de leiding werd besloten om de rust in het Oosterpark over te slaan en gelijk door te rijden naar de Fakkel.

Doordat we de rust in het Oosterpark hadden overgeslagen waren we wel vroeg bij de Fakkel .

De tijd dat we te vroeg waren werd door de kids benut om in de sporthal een beetje op te drogen en te eten .

Na de lunch gingen wij weer naar buiten en werden aan de andere kant de deur geopend zodat iedereen die de finale bij wilde wonen naar binnen kon en op de tribune plaats kon nemen

Toen iedereen binnen was kon de grote finale beginnen.

Onder de klanken van het 3x3 lied , dit maal gespeel door percussie groep Ridderster liepen de groepen 1 voor 1 de sporthal in waar ze werden ontvangen met een daverend applaus .

Altijd goed om te zien dat de tribunes vol zitten om deze kanjers te onthalen , want ze hebben allemaal weer een top prestatie geleverd.

Uiteraard was Tante Lien ook aanwezig .

Zij is de weduwe van de oprichter van 3x2 Sjaak Oostdijck .

Tante Lien reikt ieder jaar de Oostdijck schaal uit aan een persoon of groep binnen 3x2 die het verdient om extra in het zonnetje gezet te worden .

Deze eer viel deze keer te beurt aan Ab Versteeg die al jaren de spreekstalmeester van 3x2 is .

Dus bij deze namens ons allemaal van harte gefeliciteerd Ab.

Daarna was het toch echt tijd voor de klassementen .

Nat het verkeersproef klassement , het wedstrijdpunten klassement en het gedragspunten klassement was het tijd voor het algemeen eind klassement.

Na een lange zit kon dan eindelijk de winnaar van 3x2 2017 bekend worden gemaakt .

De winnaar van dit jaar is :

R&R HOVENIERS.

Namens iedereen van harte gefeliciteerd met jullie eerste plaats.

Hiermee kwam 3x2 2017 ten einde.

Ik wil via deze weg iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook 3x2 dit jaar weer tot een waar feest hebben gemaakt.

We hopen dat we jullie volgend jaar allemaal weer mogen tegen komen .

Wat nu betreft , iedereen bedankt voor weer een top week en graag tot volgend jaar

Dagverslag maandag

3x2 2018 Editie 47 Maandag 13 Aug. 2018 Dagverslag Vandaag was het eindelijk zover , na lang wachten en aftellen ging 3x2 2018 dan eindelijk van start . De kinderen verzamelde zich op het Reyerpark voor deze editie van 3x2 . Dit jaar hebben we een aantal nieuwe deelnemers , dus voor die kids was het extra spannend , want wat gaat er gebeuren . Nadat alle ploegen compleet waren , liepen we in tegenstelling tot voorgaande jaren naar het hoofdveld van Slikkerveer . Dit had alles te maken met de ingrijpende verbouwing die momenteel aan de gang is bij Ten Donck . Daar konden we dus niet terecht , maar gelukkig stelde Voetbal Vereniging Slikkerveer , geheel belangeloos hun hoofdveld ter beschikking . Hiervoor zeggen wij natuurlijk een hartelijk dank je wel tegen Slikkerveer . De voorzitter Peter Van Dijk opende 3x2 met een welkomstwoord en het voorstellen van de medewerkers . Mensen die belangeloos een week vakantie opofferen om de kids een geweldige week te bezorgen . Na het welkomstwoord van Peter werden de kids getrakteerd op een warming up . Deze warming up werd verzorgd door twee dames van Up Stairs , waarvoor natuurlijk onze dank . Hierna konden de kids beginnen aan de spelletjes die opgesteld stonden op het veld . Op dat zelfde moment gingen de mannen van de bezemwagen aan de slag met de fietsen keuring . Alle fietsen worden gekeurd en voorzien van een tyrip als de fiets is goed gekeurd . Zo zorgen deze mannen ervoor dat elke fiets die met 3x2 de weg op gaat ook veilig is . Mannen weer bedankt weer voor deze klus . Op het veld waren de spellen intussen in volle gang . Bij elk spel streden er steeds twee teams tegen elkaar . Alle teams deden ook dit jaar weer hun uiterste best om een spel tot een goed einde te brengen . Gezien de weersverwachting had de organisatie een alternatief programma klaar liggen voor in de sporthal . Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind , we hebben slechts twee kleine buitjes gehad . Tijdens die buitjes kon iedereen even schuilen , toen het droog werd gingen we gewoon weer door met de spelletjes . Tijdens de lunch pauze was er voor iedereen soep en een pannenkoek . Natuurlijk lieten de kids zich dat goed smaken . Na een lange dag sloot Peter rond 4 uur de dag af met nog wat tips en aanwijzingen voor de rest van de week , wanneer we gaan fietsen . Na het slot praatje van Peter ging iedereen moe maar tevreden naar huis , om uit te gaan rusten voor de dag van morgen . Dan staat de eerste fietstocht op het programma . Natuurlijk kun je morgen via de bekende kanalen (fb en Website ) het dagverslag lezen. Terugkijkend op een leuke en gezellige dag zeg ik nu TOT MORGEN